sunnuntai 12. marraskuuta 2017

PIKKU-PERTTI SAA KOTIOPETUSTA OSA III


Reijo Koiras ja Pertinlaakson väki toivottavat lukijoille hauskaa isänpäivää. Siitä kannattaa nauttia nyt kun vielä ehtii.

11 kommenttia:

 1. Niin, lamasta olisi ollut paljon helpompaa toipua.
  Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Juu, niin tuhoisa kuin 1990-lama olikin, niin kyllähän siitä olisi selvitty. Mutta kun samoihin aikoihin päätettiin, että Suomi kuuluukin kaikille, niin se teki asioista vähän monimutkaisempia. Noita väestönsiirtoja kun on aika hankala korjailla jälkeenpäin. Tai voihan niitä korjailla, mutta jälki saattaa olla melko rumaa. Niillä 1990-luvun alun ensimmäisillä Suomeen tulevilla somaleilla muuten taisi olla vielä vähemmän perusteita turvapaikkaan kun nykyisillä; Suomesta piti saada turvapaikka kun Neukkula lakkasi antamasta stipendirahaa(=diskorahaa)

  VastaaPoista
 3. Nythän sitä läpsytellään discoissa vaikka ollaan saatu rukkaset tänne jäämisestä ja lompakko on pohjaton?
  Somppulassa kuulemma presidentti ehdokkaina jopa kaksi "Suomen" kansalaista. Tuskin kuitenkaan Väyrynen ja Aho?
  kansallisromantikko.fi toivottaa taiteilijalle mukavia luovia hetkiä sekä kiittää jälleen niin mainiosti sivuston monipuoliseen videotarjontaan "kuin nenä päähän" sopivasta sarjakuvataiteesta.

  VastaaPoista
 4. Ysikytluvun somaloinnissa oli lähinnä kyse konkurssin partaalla killuneen SPR:n pelastamisesta. Somaloisista ko. tättähääräkerho löysi kivan keppihevosen jota ryhtyä hyysäämään ja rahastamaan valtiota.
  Ja ovat sittemmin rahastaneetkin ja hyysänneet. Samalla pitäneet visusti huolta, että somput pysyy hyysättävinä.

  VastaaPoista
 5. Silloinen presidentti Koivistohan vastusti somaleitten Suomeen laskemista ja aika hyvin ennusti muutenkin miten asia etenee. Mm:

  "Minua rasittaa, että on joku eliitti, joka kertoo mitä mieltä kansan pitäisi olla ja antaa tuomioitaan ja hyväksymistään sen mukaan."

  Veikkaan, että isänpäivä näivetetään pikkuhiljaa pois ja korvataan sateenkaariperheitten päivällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja päätti kutsua inkerin kermaleivokset suomalaisten omaatuntoa paikkaamaan. Ja pelasti pankkiirit, pesuveden mukana meni jokunen kymppitonni yrittäjää.
   Tuo viittaamasi nerokas lause on presidentillistä liturgiaa, jopa tänäpnä. Sitä paitsi hän ei ennustnut, hän määräsi.
   Sori, Ype.

   Poista
  2. Unehtui. Intrigöörin peppuvalikoimassa on ihan Rypyn näköinen mutta monikulttuurinen perätär, Nicki!
   https://www.voice.fi/viihde/a-141193?utm_source=ampparit&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

   Poista
  3. Terve Veijo, ja kiitos kommenteistasi. Juuri nuo mainitsemasi inkeriläisten päästäminen ja pankkiirien pelastaminen ovat niitä syitä, joiden vuoksi en Koivistoa hirveä korkealle noteeraa.

   Vaan jumalauta, onhan tuossa samaa näköä kuin Rypyssä, ainakin jos katsotaan tätä sarjakuvaa: https://ryppyjareika.blogspot.fi/2016/04/ryppy-ja-taikalamppu.html

   Poista
 6. Terve JI, KKi ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  JI: Kiitos vaan itsellesi. Niin, mikäs siinä on läpsytellessä kun vastikkeeton diskoraha virtaa ja mahdolliset vastoinkäymisetkin voi aina selittää tavalla tai toisella Tsuhnan rasismista johtuviksi. Sehän se olisikin hienoa, jos "suomalainen" valittaisiin Somalian presidentiksi, ja tämä ottaisi maanmiehensä mukaan rakentamaan valtiotaan. Vaan eipä taida tapahtua.

  KKi: Juu, taisi SPR viimeistään tuossa vaiheessa näyttää todelliset karvansa. En tiedä missä kohtaa tarkalleen siitä puljusta tuli nykyisen kaltainen.

  Yrjö: Koivisto ei minun käsittääkseni ollut kovin kaksinen presidentti monessakaan mielessä, mutta tuossa puhui kyllä asiaa. Toinen oli se kuuluisa heitto sopulilaumasta.

  VastaaPoista
 7. Taas kerran oli käynyt niin, että silmä kovana olin ensin vahdannut sarjakuvanpätkän ilmestymistä, ja sitten olin useiden päivien ajan kyttäämättä, ja oi, katso, se oli ilmestynyt heti kyttäämiseni loputtua.

  VastaaPoista
 8. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Juu, en tunnu millään saavan tehtyä näitä niin säännöllisesti kuin haluaisin. Joskus ei ole ideoita, ja joskus taas ei aikaa. Itse asiassa tämän pätkän tein vähän niinkuin täytteeksi, ettei piirtämistauko venähdä taas liian pitkäksi. Tämä olikin aika nopea tehdä, kaikki kuvitus hoitui copy-paste-menetelmällä joten vain puhekuplat piti väsätä.

  VastaaPoista